KINO KONEPAJAN ELOKUVAKERHO
Kino Konepaja järjestää kerran kuussa kokoontuvan elokuvakerhon, jossa elokuvanystävät pääsevät näkemään laatuelokuvia sekä toisiaan. Elokuvakerhossa katsotaan uutuuksista, ennakkonäytöksistä ja klassikoista koostuva ohjelmisto ja heitetään näytösten jälkeen jälkilöylyt Kinon baarissa, jossa pääsee kuulemaan ja keskustelemaan näkemästään.
Kevään ohjelmiston on kuratoinut pitkän linjan elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen. Kinnunen on valinnut helmikuun lopusta kesäkuun alkuun ulottuvaan kauteen neljä elokuvaa ja alustaa näytösten jälkeen Kinon baarissa käytävät leffakeskustelut.
Kevään näytökset järjestetään 26.3. / 23.4. / 4.6.
Näytökset alkavat klo 17.
Sarjan elokuvat julkistetaan aina edellisen näytöksen yhteydessä ja tämän jälkeen tällä verkkosivulla ja some-kanavissamme.
Kino Konepajan elokuvakerhon kevään ohjelmiston päättää Claire Denisin mestariteos BEAU TRAVAIL vuodelta 1999. Näytös ke 4.6. klo 17.
Liput: https://kinokonepaja.fi/film/beau-travail/
Sight and Soundin vuoden 2022 “maailman parhaat elokuvat”-listalla Beau Travail oli noussut sijalle 7. Se on siis kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listan seitsemäs – siellä Mulholland Driven ja 2001: Avaruusseikkailun välissä – ja yksi hurjimmista nousijoista sitten edellisen listan.
Beau Travail on näennäisesti elokuva muukalaislegioonasta. Diskossa alkava ja diskoon päättyvä teos on kuitenkin jotain muuta kuin voisi aiheen perusteella odottaa. Vertauskohdiksi on nostettu esimerkiksi Terrence Malickin ja Gaspar Noén teoksia sekä viime aikoina Charlotte Wellsin Aftersun – päivämme auringossa.
Ennen kaikkea Beau Travail on elokuva kehollisuudesta. Joidenkin tulkintojen mukaan se on miesten välinen rakkaustarina, jossa Dennis Lavantin näyttelemä upseeri kostaa torjutuksi tulemisen. Näkemystä tukee Denisin tarinan pohjautuminen Herman Melvillen romaaniin Billy Budd.
Beau Travail on rakenteeltaan elokuva, jossa päähenkilö muistelee mennyttä. 2020-luvun rakastetuimpiin elokuviin lukeutuva Aftersun on ehkä jopa ytimeltään uudelleentulkinta Beau Travailista, ei Denisin intohimoaiheesta vaan muiston ja menetyksen teemasta. Kumpikin elokuva on läkähdyttävän lämmin ja intiimi kertomus elämästä toisessa maailmassa ja toisissa mahdollisuuksissa. Maskuliinisuus kohtaa herkkyyden.